POS Системи

Какво е ПОС?

ПОС (Point of sale) е професионална система за управление на търговски обекти. Състои се от търговски хардуер и софтуер, чрез които се управляват всички процеси в търговския обект - доставки, складова наличност и продажби. Основната функциа на POS системата е издаване на касов бон при извършена продажба.

Какви са ползите на ПОС?

Използвайки ПОС система вие разполагате с пълна прозрачност на процесите, които се осъщестяват в обекта, освен това чрез ПОС вие осъществявате вашите продажби по-бързо, спестявате време при въвеждане на продукти и следене на склдова наличност.

Компоненти на ПОС системата

ПОС системата се състои от два основни компонента - хардуер и софтуер.

Вие можете да свържете към вашия ПОС касов апарат, фискален принтер, баркод четец и баркод принтер. MAXCART POS е съвместим с хардуерни продукти с марките Daisy Technology и ZIT International.

Едно от предимствата на MAXCART ПОС е, че е съвместим с популярната операционна система Android. Това ви позволява да го инсталирате на почти всеки таблет, независимо от марката и модела.

6 причини защо да изберете MAXCART POS:

Вие имате бизнес, имате продукти, наели сте продавачи и искате да продавате ефективно, защото никой не желае да губи клиенти. За да бъдете успешни търговци вие трябва да продавате, но освен това трябва да следите наличности и цени и това трябва да става бързо. Оптимизирайки системата в търговския си обект, вие ще спестите пари и време, освен това ще имате контрол над всички процеси в търговския си обект.

1. Свързване на ПОС системата с онлайн магазин

MAXCART ви предоставя възможност не само да продавате в търговски обект, но и да свържете вашия ПОС с онлайн магазин. Предимството на платформата MAXCART е, че вашите онлайн и офлайн продажби се синхронизират автоматично и вие разполагате с актуална информация за складовата ви наличност по всяко време. Освен това не е необходимо да въвеждате по отделно продуктите, които ще се продават онлайн и в търговския ви обект. Имате възможност да зададете кой продукт къде ще се предлага.

Вашият MAXCART POS се синхронизира автоматично и с мобилното приложение  MAXCART Manager, чрез което управлявате вашия бизнес в движение.

2Работа в online и offline режим

При проблем с комуникацията с централния сървър или при прекъсване на интернет връзката, вие можете да продължите да работите в offline режим. Ограниченията при този режим касаят само процесите, които се извършват в синхрон с Административния панел, като синхронизация на складовата наличност. Но при осъществяване на връзка, информацията автоматично се актуализира. В offline режим, вие безпроблемно можете да продавате и да издавате касов бон.

3. Достъпна цена

Избирайки платформата MAXCART вие спестявате разходи, тъй като не е необходимо да заплащате веднъж за складов софтуер и отделно за ПОС система или онлайн магазин. Вие определяте къде да продавате - онлайн и/или в търговски обект.

4. Можете да генерирате баркод на продуктите, които нямат такъв. Това ви позволява лесно да продавате стоки, които пристигат без баркод (като тези от Китай), освен това можете да предлагате и ръчно изработени (handmade) артикули.

5. Разпечатайте баркод без баркод принтер. За да улесним вашата работа, ние създадохме възможност сами да разпечатате баркодовете, които сте генерирали, на вашия собствен принтер. Не е необходимо да инвестирате в скъпоструващ баркод принтер.

6. Проследявате промяната в доставните цени и отчитате печалба за конкретен период. Софтуерът ви дава възможност да въведете доставните цени, на които получавате артикулите, както и продажните, така лесно отчитате какъв процент е печалбата ви.

7. Чрез MAXCART POS вие лесно можете да проследите и складовата наличност на вашите продукти. Всяка продажба се отразява в системата и автоматично актуализира количествата.

Възможности на MAXCART POS

Целта на POS системата на MAXCART е бързо и безпроблемно осъществяване на продажби на крайни клиенти. Системата се дели на front office (фронт офис) и Административен панел.

Front office системата е изключително опростена, но максимално ефективна, за да бъде лесна и достъпна за работа. На касиерите не им се налага да вземат решения, които са излишни за осъществяването на продажба. Основната функциа на POS системата е издаване на касов бон при извършена продажба. За целта, търговецът трябва да има касов апарат или фискален принтер. Продажбите се извършват по цени с ДДС, които са предварително зададени от продавача, включвайки и промоционалните отстъпки.

Различни типове плащане

След като продуктът е въведен в системата, операторът избира метода на плащане - в брой, с карта или PayPal.

Маркиране на стоки с баркод скенер

Вашият софтуер поддържа баркод скенер, свързан с USB, безжичен или с bluetooth.

Търсене на продукт по наименование, номер или баркод

Ако даден продукт няма баркод или искате да проверите дали имате наличност от конкретен продукт, можете да въведете наименованието или номера му в софтуера.

През Административния панел, вие можете да следите складовата си наличност, да импортирате продукти, да разпечатвате баркодове, както и да настройвате промоционални оферти.

Задаване на нива на достъп

От Административния панел вие имате възможност да задавате различни статуси на потребителите на POS системата и по този начин можете да управлявате нивото на достъп до софтуера и различните операции, които могат да извършват отделните служители.

Отчет продажби

MAXCART POS ви дава възможност да проследите и съхраните отчети за вашите продажби, нещо повече можете да видите кои са вашите най-продавани продукти. Това ще ви помогне да разберете какви продукти предпочитат вашите клиенти и разбира се да управлявате по-добре промоциите, които правите.

Ако вече имате идея за вашия бизнес, но все още се колебаете дали POS Системата е подходящо решение за вас и вашия бизнес, се свържете с нас и ние с удоволствие ще ви помогнем да направите най-добрия избор.



Започнете да продавате повече още днес!