Как да оптимизираме сами сайта си?

Как да оптимизираме сами уеб сайта си?

Как да оптимизираме сами сайта си?В тази статия ще ви представим 8 съвета за оптимизация на уеб сайт. Пред всеки, който се занимава със SEO оптимизация винаги е стоял въпросът: Как да изкарам уеб сайта си на първо място в Google?“.  Всъщност няма ръководство на търсачките, което изчерпателно да казва по какви критерии извеждат сайтовете на първи места в интернет. Но добрите практики показват, че има няколко метода, които безотказно работят и помагат на вашия уеб сайт да се класира по-добре.

Пишете уникално съдържание

Едно от най-важните неща, които ТРЯБВА да притежава вашият уеб сайт е уникално съдържание. Старайте се да пишете сами статийте или информацията във вашия сайт. Независимо дали е онлайн магазин, фирмен уеб сайт, каталог или личен уеб сайт, не копирайте готови текстове от други сайтове, защото търсачката ще ви санкционира заради това. Търсачките като Google търсят уникално, свежо съдържание, нещо, което ще бъде полезно за потребителите.

Линкове към уеб сайта

Търсачките обичат да извеждат на по-предни позиции сайтове, към които водят други уеб сайтове. Но, внимавайте, ако сайтът, който има линк към вашия не е надежден, според критериите на търсачките, то по-добре, не го ползвайте.

Ключова дума или фраза

Когато пишете за нещо, трябва да се фокусирате върху ключова дума или фраза. Разбира се, не ги повтаряйте в текста без никакъв смисъл, но гивключете в началото на текста, по възможност в среда и в края. Ако желаете да научите как да подбирате правилни ключови думи и фрази посете нашата листа от видеа за бърз успех чрез правилно подбиране на думи за оптимизация. В нашия видео профил имаме видео заснето за инструменти за избор на думи.

Подзаглавия

Използвайте подзаглавия, когато пишете текст. И в подзаглавията включвайте по възможност и ключовата ви дума или фраза.

Обновявайте съдържанието си

Оптимизация на уеб сайт не се постига за ден, два или седмица. Нужно е постоянство, обновявайте съдържанието си като пишете статии. Ако имате онлайн магазин, включете страница за новини или блог.

SEO оптимизация на снимки

Когато публикувате снимка в уеб сайта си, напишете и заглавие на снимката (Title), както и алтернативен текст (Alt). Във видео листата ни за оптимизация на сайт ще можете да видите трик за оптимизация чрез снимки на вашия уеб сайт.

Размяна на линкове

Свържете се с други сайтове или блогове, които имат връзка с вашите продукти или услуги и като цяло уеб сайта ви. Но, както вече казахме, обръщайте се само към уеб сайтове, които са надеждни. Вие можете да напишете статия за тях, а те за вашия сайт или да включат линк към уеб сайта ви.

Споделяме ви напълно безплатно видео обучение



Започнете да продавате повече още днес!