6 съвета при избор на домейн име за Вашия уеб сайт

Избирането  на правилното домейн име може да се окаже трудна задача. В тази статия  ще Ви споделим  6 неща, които трябва да имате предвид, ако искате да изберете перфектното домейн име  за вашия уеб сайт.

1.Да бъде кратко

При избора на домейн име за вашия уеб сайт, по-кратките имена на домейни са по-добри, отколкото дългите. А името на домейна, което е твърде дълго, е трудно за запомняне и  изписване. Името на вашия уеб сайт е по-ефективно, ако хората  лесно го запомнят и да го споделят на своите приятели.

2.Направете го уникално, но логично

Всеки иска името на неговия домейн да бъде уникално, но лесно за запомняне. Важно е името на  уебсайта си да  определя  за какво става дума в него. После го комбинирайте с ваша лична марка, така че хората да го свържат с вас!

3. Определете дали ще е международно или местно

Ако искате  да бъде международно името на вашия уеб сайт, използвайте разширение .com. А ако развивате малък, местен бутик във Франция например, то домейнът, който завършва на .fr ще е по-смислен за хората, които Ви търсят онлайн. Тя също така ще ви помогне в местните резултатите от търсенето!

4.Разширения

Трите най-често срещани разширения на домейни в международен план са .com, .net, и .org.

.com е най-популярното и използвано глобално разширение на домейн.

.org, често се използва за организации (особено организации с нестопанска цел), а .net често се използва за уеб сайтове, които са за мрежи. Но и трите разширения   може да се използват, така че вземете решение кое да изберете въз основа на това, кое е най-подходящо за вашия уеб сайт.

Избор на домейн име

5. Само букви (без числа и тирета)

Придържайте се към това домейн името да е само от букви, за да се избегне трудното му  запомняне и изписване. Не се изкушавайте от  тенденциите да избирате забавни домейни, които вече няма да бъдат модерни  след една година. Добавянето на тирета към името на домейна също го прави трудно и объркващо.

Ако имате професионален уеб сайт, представляващ вашия бизнес, то е препоръчително да си закупите домейн с име с включена цифра в  него като това например <име> 3.com.

 

6. Проверете дали името е свободно

След като се спрете на избрано от вас домейн име, то следва да провериште дели то е свободно  за регистрация. Това можете да го направите чрез WHOIS, база данни на регистрираните имена на домейни. Ако вашето име е на разположение, можете да се регистрирате вашето домейн име. Ако то вече е заето, опитайте като добавите нови думи към името.



Започнете да продавате повече още днес!