11 Безплатни Програми и Приложения в Подкрепа на Малкия и Среден Бизнес

11 Безплатни Програми и Приложения в Подкрепа на Малкия и Среден Бизнес

Когато стартирате бизнес, независимо дали е онлайн магазин или малък търговски обект, се стремите да пестите, колкото е възможно повече. За да започнете собствен бизнес, вие имате нужда от няколко неща: идея, бизнес план или поне план как искате и очаквате да се развиете, както и инвестиция, с която да стартирате.

За да организирате бизнеса си по-добре, вие се нужадете от няколко програми, които да ви помогнат при обработка на текстове, снимки, изпращане на имейли и като цяло ръководенето на целия ви бизнес. Знаете ли, че в интернет има множество безплатни програми, които можете да използвате свободно, а най-хубавото е, че те ще ви свършат същата работа, както и платените им варианти.

Организация на екипа и задачите

Bitrix24

Bitrix24 страхотна платформа, която има и план без никакви такси. Това е вътрешна социална мрежа (безплатната версия е до 12 човека), в която можете да споделяте видео, да разговаряте, да разпределяте задачи и да следите кой по какво работи в момента.

Оптимизация и дигитален маркетинг

Varvy

Когато имате онлайн магазин или фирмен уебсайт, вие трябва да сте сигурни, че той отговаря на най-новите стандарти, а именно дали е подходящ за мобилни устройства. Вече могат да се открият много програми и приложения, които ви показват как ще изглежда вашия сайт на различна резолюция. Такъв уеб сайт е Varvy, където можете да въведете името на вашия уебсайт и да проверите дали той отговаря на най-новите стандарти за responsive дизайн. Тук ще разберете и какво още можете да промените, за да оптимизирате по-добре своя сайт, като заглавия, линкове, снимки и много други.

Emmet Re:View

И нещо от Google. Това приложение се инсталира в google chrome и с него имате възможност да проверявате всеки посетен от вас уеб сайт дали отговаря на стандартите за responsive. Можете да го изтеглите от тук.

Създаване на документи, таблици и тяхната обработка

OpenOffice

OpenOffice чудесна алтернатива на Microsoft Office. Той е сравнително лесен за употреба и има всички, необходими функции, за да създавате текстове, таблици и документи. Той е безплатен и с отворен код и през последните години набира все по-голяма популярност сред потребителите. Можете да го изтеглите от тук.

Libre office

Също безплатна програма за обработка на текстове и създаване на таблици, която е добра алтернатива на платения офис пакет на Microsoft. Можете да го изтеглите от тук.

Създаване и превод на текстове

HemmingwayEditor

На всеки търговец му се налага да общува с клиенти и партньори от други държави. Това налага вие да комуникирате често на английски или друг език. Спокойно, вече не е нужно да наемате човек, който да го прави вместо вас или да превежда кореспонденцията ви. Съществуват надеждни програми (не само Google Translator), с които можете да пишете писмо и автоматично да го коригирате. Hemmingway е страхотна програма, в която можете директно да пишете текст или да поставите вече готов, тя не само ще ви покаже кои думи са грешни, но и ще ви покаже кои абзаци са трудни за разбиране и кои думички можете да замените с по-изразителни.

Languagetool

Друга програма, която можете да използвате за корекция на правописа и граматиката на английски е Languagetool. При нея има дори възможност да я закрепите в браузъра, за да я използвате където пожелаете в интернет пространството. Предимството на тази програмка е, че можете да я използвате не само за коригиране на текст, написан на английски, но също така и на още 30 езика (полски, гръцки, немски, чешки, руски, китайски и много други).

Изпращане на имейли

bezplatni-programi-za-vashiq-biznes

Mailchimp

Mailchimp е страхотна услуга, която можете да използвате, за да създадете имейл бюлетини и да ги изпратите на своите клиенти и потребители. Напълно безплатно е до 2000 абоната.

Freeemaileditor

Сигурно всеки от вас е получавал в електронната си поща бюлетин или промо оферта от някоя фирма и се чудите дали не трябва да си наемете програмист или дизайнер, за да създадат и за вас уникални мейл темплейти. Е, не е нужно, защото съществуват и онлайн темплейти на мейл бюлетин, които можете да изтеглите и да попълните според вашите нужди. Нещо повече с Freemaileditor вие можете онлайн да създадете своя мейл, без да са необходими никаки специални умения. Ако не разбирате нищо от програмиране, ви препоръчваме freemaileditor. След като създадете мейл темплейт, можете да го свалите и да го качите в mailchimp, за да го изпратите на своите клиенти.

Обработка на снимки и графики

Gimp

Ако имате онлайн магазин и искате да впечатлите своите потребители с красиви снимки на продуктите ви, вие задължително трябва не само да направите добра снимка, но и да я обработите малко, за да бъде изразителна и задържаща вниманието. Чудесно безплатно решение е GIMP. Няма пълната функционалност и възможности на платения photoshop, но със сигурност ще ви свърши работа. Можете да я изтеглите от тук.

Compressor

В последно време стана ясно, че търсачките държат изключително много на скоростта на зареждане на уебсайта. Основен компонент, който може да забави вашия сайт, това са качените снимки. Ако техният размер е прекалено голям от няколко килобайта (kb), то google ще ви накаже като класира вашия сайт на по-задни позиции. Ето защо е важно да качвате оптимизирани снимки. А как става това? Не е нужно да режете снимката, за да я смалите и да я оптимизирате. С Compressor.io вие можете да качите своята снимка и той автоматично я смалява, но запазва качеството й. Уверете се сами.

Това са само малка част от страхотните безплатни програми и услуги, които можете да ползвате, за да улесните бизнеса си. Ние ще продължим да събираме за вас полезни и интересни приложения, които да ви представим, а междувременно, можете да споделите кои са вашите любими безплатни програми?



Започнете да продавате повече още днес!