на първо място в Google

Собственик на сайт: Ние искаме да излизаме на първо място в Google. Как става това?

Консултантът: Сещам се за метафората на Ангел Костадинов. Той разглежда създаването на един сайт като раждането и развитието на едно дете. Когато се роди едно дете, за него знаят само близки и познати. Същото е и при сайта, за Вашия “новореден” сайт знаете само вие и познатите ви.  Google дори не е чувал за Вашия сайт. Можете да го включите в класирането на Google търсачката през този линк http://www.google.bg/addurl/

Собственик на сайт: А от какво зависи дали ще ни приемат?

Консултантът: Google приема по подразбиране всички сайтове, които нямат порнографско съдържание или пропагандна дейност.

Собственик на сайт: Когато сайтът ни се включи, ще излизаме ли на първо място?

Консултантът: В началото, няма да излизате на предни позиции, но бъдете спокойни. Google ще започне да следи развитието на сайта Ви. Постепенно сайтът ви ще започне да расте, също като детето. Познанията на новото дете определят и неговият успех в обществото. Първоначално той има съвсем оскъдни знания за света, но с течение на времето и комуникирайки с различни личности и други уеб сайтове той постепенно трупа знания, които ако се ценят от посетителите ще бъдат оценени и от търсещата машина. До голяма степен броя на страниците на един сайт може да определят неговото знание. Това са статии, снимки и видео клипове разположени като вътрешни страници на Вашия сайт. Колкото по-интересно съдържание има на Вашия сайт и то е по-ценно за потребителите, толкова с течение на времето Вашия сайт ще има шанс да се класира по-добре. 

Собственик на сайт: Колко време ще отнеме да се класираме по-напред в Google?

Консултантът: Всеки нов сайт има детски период и Google следи изкъсо неговото развитие, като пуска постоянно роботи в него, които се запознават с възможностите му. За Google сa важни и броя посетители на ден както и времето им прекарано в него и постоянните публикации. Можете да намерите безброй статии за SEO класирането, които ще Ви дадат полезна информация – как да изпреварите конкурентите си в Google, какви ключови думи да изберете и много други различни неща за стабилно и добро класиране. И все пак трябва да знаете, че за това се иска търпение. 

Собственик на сайт: Интересно ми е как да се харесаме повече на Google?

Консултантът: Подобно на хората, сайтове също се развиват в съответствие на компанията, в която дружат. Ако Вашия сайт дружи с порно или спам сайтове, пропагандни и други със зловредно съдържание сайтове, няма да бъде харесан от Google. Но ако Вашият сайт е полезен за обществото и няма такова съдържание, Google ще го възнагради.  Ако Вашия сайт е най-полезния сайт за дадена тема и това го казват самите потребители то и търсачката ще оцени и възнагради Вашия сайт. 

Собственик на сайт: Дотук добре, но как да накараме посетителите да стоят дълго време в нашия уебсайт?

Консултантът: За да сте максимално успешни е необходимо да давате качествена и ценна информация за посетителите. Google цени съдържанието, особено ако то ориентира търсещата машина, затова какви са основните приоритети на организацията и сайта Ви. Това означава Вие внимателно да подбирате линковете до него и извън него и от какви сайтове произлизат. Тези сайтове не бива да имат съдържание, което Google не одобрява. Изключително много се ценят тематични връзки ( линкове ), сочещи към Вашия сайт от сайтове със сходна тематика. 

Собственик на сайт: Какъв тип текстове е необходимо да публикуваме? Можем ли за по-лесно да копираме вече готови текстове от интернет, които отговарят на нашата дейност?

Консултантът: Това е абсолютен автогол в очите на Google. Най-важно за уебсайта Ви е да дава уникална информация, тоест да съдържа само авторски текстове. Същото е при детето. Ако в училище преписва от съученика си, ще получи слаба оценка. Затова Вашия уебсайт се нуждае от качествени текстове и добри копирайтъри, които да пишат текстове за Вас. Хора, които да Ви напишат качествено авторско съдържание, което да грабва посетителите на страницата Ви и да бъде уникално.

Собственик на сайт: Какви действия мога конкретно да предприема, за да подобря класирането на моя сайт?

Консултантът:  Ако не разполагате с бюджет и искате Вие сами да подобрите класирането на Вашия сайт. Ние ви съветваме прочетете секцията с безплатни съвети, където има цялата необходима информация, за да можете да се възползвате максимално от продукта MAXCART и неговите възможности за успешно развитие на Вашия бизнес в интернет. Голяма част от безплатните съвети в тази секция коментират именно класирането в търсачките и рекламите. Ако нямате свободно време и разполагате с бюджет можете да прехвърлите тази задача на оторизирани фирми - наши парньори или да поръчате директно оптимизация от модула - Заявка на услуги - SEO услуги. 


‹ Назад