Периоди на изтичане на домейн имена

При изтичането на закупено домейн име, вие разполага с 36 дни гратисен период, в който може да извършите подновяване без да дължите наказателни такси.
 

НАКАЗАТЕЛНА ТАКСА

В случай, че не бъде подновено домейн името в този период , то навлиза в Redemption (наказателен) период . В този период, ако собственикът желае да присътъпи към подновяване трябва да заплати наказателна такса в размер на 172.80 лв.

Въпросната такса се налага от регистрационната база и е уеднаквена за всички регистрари, като в нея се включва и подновяване на домейн името за период от една година.
 

ВАЖНО ПРИ ИЗТИЧАНЕ НА .EU ДОМЕЙНИТЕ

Важно е да знаете че при тези домейни вече няма гратисен период и веднага след датата им на изтичате влизат в Карантинен наказателен период в който за да подновите домейна трябва да заплатите допълнителната наказателна такса която можете да видите в таблицата по-долу. След изтичане на наказателния период, домейна ви се освобождава за свободна регистрация от всеки потребител и ако бъдете достатъчно бързи можете отново да закупите същото домейн име. Важно от нашата практика е факта че при деактивирането на домейна ви за такъв дълъг период може да окаже неблагоприятно влияние на класирането ви във Google както и отлив на клиенти които са свикнали да посещават вашия сайт и веднъж видяли съобщение че е изтекъл приемат че сайта ви е закрит. Силно ви препоръчваме да подновявате домейните си с до 10 дни преди датата им на изтичане понеже така ще елементирате риска да не бъде подновен на време, като се вземе в предивд забавянето при банковите транзакции потвърждаване на плащането ви.

 

TLD (домейн разширение) Преустановяване Гратисен период след изтичане Наказателен период Наказателна такса
.com, .net, .us същия ден 36 дни 30 дни 172.80 лв
.org, .info същия ден 36 дни 30 дни 172.80 лв
.eu същия ден няма 40 дни 90.00 лв
.co.uk същия ден няма - -
.de същия ден няма няма -