Видеосподеляне

YouTube е сайт за видеосподеляне, който има много мощно влияние. Той е безплатен инструмент за реклама, който можете да използвате, за да достигнете до един изцяло нов кръг от потребители, които са потенциални Ваши клиенти. Създаването на добри и качествени видеоклипове за Вашите продукти, услуги и бизнеса Ви като цяло, е чудесен начин да дадете възможност на клиентите Ви да се “докоснат” и да “почувстват” това, което Вие предлагате. Тук ще Ви дадем указания как да публикувате Вашето видеосъдържание в YouTube, което от своя страна ще помогне да популяризирате Вашия бизнес още повече.

Тук ще научите:

  •  Какви са ползите от споделяне на видео в YouTube;
  •  Как да качвате Вашите видеоклипове в YouTube;
  •  Как да разпространявате и да популяризирате Вашите клипове.

Вече Ви разказахме как да запишете видео и Вие може би вече сте го направили. Ако не сте го заснели още, сигурно вече пишете сценарий, защото имате необходимите познания за това как да реализирате този проект. Дори да не сте започнали още да пишете, със сигурност имате поне няколко идеи за сценарий, защото предлагате много добри продукти и услуги и има какво да покажете на публиката.

Използвайте социалните мрежи

Сега обаче трябва да се съсредоточите върху това как да използвате правилно видеоклиповете, които сте създали или сте на път да създадете. Всъщност това е най-лесната част. Социалните мрежи като YouTube, Vimeo, Twitter са направили споделянето на видеоклипове изключително лесно и изгодно за привличане на трафик към Вашия сайт.

На първо място трябва да популяризирате Вашия сайт с видео, в което показвате на потребителите защо (смятате, че) сте най-добрите във Вашата област или защо Вашият продукт е най-добър и изгоден, какви са неговите предимства в сравнение с конкурентните такива.

YouTube ви дава възможност да получите популярност

Тук ще Ви разкажем по-подробно за най-популярната в момента мрежа за видеосподеляне YouTube. Качването на Вашите клипове в YouTube е важно най-вече поради причината, че сайтът е собственост на Google. Сайтовете на Google се ползват с изключително голямо доверие и са винаги на челни позиции в резултатите на търсачките.

Съчетанието от качествено видео, качено в YouTube и придружено с подходящите силни ключови думи, ще изкара Вашия сайт на по-предни позиции при използване търачка и ще направите един голям SEO скок. Освен това видеоклиповете на YouTube се интегрират много лесно в платформата на MAXCART.

 

Нека Ви разкажем стъпка-по-стъпка как да качвате Вашите бизнес видеоклипове в YouTube. Ако все още нямате акаунт, трябва да си създадете. Запомнете, че е изключително важно да разграничите строго личния си акаунт от този на Вашия бранд, т.е., бизнес акаунтът Ви трябва да бъде изключително и само обвързан с Вашите продукти и да не го използвате за лични цели и несериозно съдържание. Когато създавате профил на бизнеса си в YouTube трябва да го наречете с името на Вашия бранд и да сложите логото си на мястото за аватар. Също така имейла, с който го регистрирате не трябва да бъде личен - използвайте бизнес имейла си.

След като Вашият акаунт е готов следва най-лесната част - самото качване на видеоклипове - това става с натискане на бутона с надпис “upload”. След това трябва да натиснете голямата червена стрелка в средата на екрана, за да добавите желания видеоклип, или просто да хванете с мишката избрания файл и да го “влачите” и “пуснете” направо в прозореца.

Докато Вашето видео е в процес на качване, можете да го преименувате и да въведете детайлите, които потребителите ще виждат, след като е качено. Заглавието трябва да е описателно и обобщаващо съдържанието на видеоклипа в няколко думи. Описанието (или детайлите) е мястото, на което да дадете по-пълно и подробно обяснение, поясняващо съдържанието на клипа. И все пак не се разпростирайте в дълги параграфи, които никой няма да иска да прочете - постарайте се да се вместите в няколко изречения. Те трябва да са описателни и да включват името на Вашата марка, продукт и ключови думи, касаещи се до тях. Задължително те трябва да имат ясна връзка със съответния клип, за да можете да се изкачите на по-предни позиции в резултатите на търсачките.

По-надолу ще откриете място за етикети (tags, тагове). Там избройте свързани с темата и видеоклипа Ви думи, като ги разделяте със запетая. Когато сложите запетая, надписът автоматично ще се превърне в малък правоъгълник с малък хикс в единия край. YouTube дори ще Ви даде примерни тагове, коитоможете да използвате, но често те не са много подходящи, защото не са много свързани със съдържанието. Можете да премахнете всеки таг по-късно, ако натиснете този хикс или използвате бутона “backspace” от Вашата клавиатура.

След това се уверете, че сте маркирали видеоклипа като “публичен”, за да могат хората да го намират. За да достигне до правилната аудитория е важно да го поставите в подходяща категория, която да отговаря на Вашата идея. YouTube ще запамети автоматично Вашите настройки, така че при следващото качване на видео ще Ви бъде още по-лесно!

Разбира се, в мрежата има и други сайтове за видеосподеляне, които можете да използвате - Vimeo, Dailymotion, Veoh, Metacafe, Flickr… Имате избор, така че не се колебайте да правите разнообразни видеоклипове и да ги публикувате. Колкото повече видеоклипове с качествено съдържание публикувате, толкова по-голям шанс за успешен онлайн бизнес ще имате!


‹ Назад