В днешно време все по-често онлайн търговците доставят стоки на които няма разпечатани баркодове. Това доста затруднява продажбата им във физическите магазини, както и заприходяването им в складовата програма и изписването им от нея. Ето защо за да можем да ви предоставим качествена услуга създадохме функция в MAXCART , чрез която да можете да разпечатвате баркодове на стоките си без проблеми - бързо и евтино, без да се налага да закупувате скъпи етикиращи устройства или специални принтери. Нашето решение работи с обикновен принтер.

За да разпечатате баркодове на Вашите продукти е необходимо:

1. Да притежавате обикновен, черно-бял принтер, печатащ на хартия размер A4.

2. Да закупите Самозалепващи етикети, A4, 63.5 x 38.1 mm, заоблени ъгли  / Линк към продукта в интернет /

3. Да поставите листите в принтера.

 

Във вашия админ панел е необходимо:
Препоръчваме ви да използвате браузъра Google Chrome!

1. Да създадете продукти с баркодове

От раздел Продукти -> Добавяне/Редакция на продукт, въвеждат се данните на продукта и се избира на управление на наличности -> Следи наличност /Обикновено/ , когато продукта няма вариации, и в полето за баркод се клика на иконата Генерирай баркод и след това се натиска запис.

При продукти с вариации се поставят отметки на размерите или цветовете на продукта и на управление на наличности изберете Следи наличност / разширено с вариации/ . В отворения прозорец се генерират вариациите на продуктите и срещи всяка вариация на продукта ви можете да генерирате от иконката генерирай баркод. Ако има излишни вариации можете да ги изтриете от Х.

2. Сега е ред да заредим стоките на склад

В раздел Доставки натискаме на +Създай ново. В търсачката натискаме калвиша спейс за да ни покажи всички продукти или вписваме името на продукта. Избираме стоките които желаем да заредим в склада. Вписваме доставна цена и количество и натискаме запис. След това натискаме отгоре Преглед. На екрана ще се появи оранжевия бутон Разпечатай баркодове, кликаме върху него и на екрана ни се отварят всички етикети на баркодове в броя им, в който са доставени. Проверете настойките на принтирането дали са същите както на снимката.

След като сте се убедили, че етикетната хартия е в принтера натискаме Принтирай етикетите. 

Ако желаете да премахнете някой баркод кликнете върху него и той ще се премахне, след което разпечатайте.

 

Надяваме се да сме ви били МАКСИМАЛНО полезни!

 


‹ Назад