Как да настроите пощенските си кутии към сайта Ви, така че те да не заемат никакво място на сървъра

За да може да разполагате с по - голямо дисково пространство до (15 GB) за вашите пощенски кутии може да се възползвате от безплатната услуга на GMAIL поща да изтегляте и управлявате вашите пощенски кутии посредством POP3 функцията. По този начин пощенските ви кутии няма да заемат никакво място на сървъра и това ще ви осигури по-голямо дисково пространство за вашия сайт.

Как да разполагате с по - голямо дисково пространство до (15 GB) за вашите пощенски кутии


Ако искате  ел. поща към сайта Ви да не заема дисково пространство, трябва да настроите GMAIL акаунта си по следния начин.

Ако нямате създаден профил в gmail.com, е необходимо да си създадете профил от следния линк: 
https://accounts.google.com/SignUp?service=mail&continue=https%3A%2F%2Fmail.google.com%2Fmail%2F

1. След това влизате в GMAIL акаунта си и избирате Настройки ( от зъбатото колело горе вдясно). 

 

2. След това от таба Профили и импортиране, от полето "Проверка на пощата от други профили( чрез POP3)" кликвате върху Добавяне на притежаван от вас профил за поща с POP3. 

3. В появилия се прозорец въвеждате Имейл адрес на пощата към сайта, Избирате бутона Следваща стъпка и въвеждате потребителското име и паролата за достъп до имейла към сайта, в полето POP сървър пишете "mail.maxcart.bg" като на мястото на maxcart.bg можете да напишете вашия адрес на сайта и избирате порт 110.
Не е необходимо да поставяте други отметки.
Ако сложите отметка на опцията: Входящите съобщения да се обозначават със следния етикет: ел. поща към сайта Ви, в GMAIL пощата Ви ще се появи папка с това име в която да получавате имейлите си. 
След това кликвате върху бутона Добавяне на профил.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Появява се прозорец, в който трябва да изберете опцията: 
Да, искам да мога да изпращам поща като ел. поща към сайта Ви.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Кликвате върху бутона "Следваща стъпка" и се отваря прозорец, в който да въведете Име, което ще се появява при изпращане на писмо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Кликвате върху бутона Следваща стъпка и се отваря прозорец, в който да настроите пощата си да изпраща писма. В полето SMTP сървър въвеждате "mail.maxcart.bg" като на мястото на maxcart.bg можете да напишете вашия адрес на сайта и избирате порт 465. Въвеждате и  потребителското име и паролата на имейла Ви към сайта и избирате опцията "Сигурна връзка посредством SSL (препоръчително) ". Кликвате върху бутона "Добавяне на профил".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Отваря се прозорец, в който да потвърдите идентификационните си данни. За целта е необходимо да отидете в Входящата си поща в GMAIL акаунта си и да копирате Кода за потвърждение, който сте получили от Екипът на Gmail или кликнете на линка в писмото от GMAIL.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По този начин ще може да изпращате писма и от ел. поща към сайта Ви.

След като сте Добавили притежаван от вас профил за поща с POP3, това е всички необходими настройки за да можете да изпращате и получавате писма от ел. поща към сайта ви директно от вашия профил в GMAIL.com.


‹ Назад