Как Да Използвам Баркод Четец

Как да използвам баркод четец

Баркод четецът или още наричан скенер, се използва за улавяне и разчитане на информация, съдържаща се в баркод. Баркод скенерът широко се използва при ПОС системи. Скенерът превежда информацията, която улавя в цифри и/или букви, за да стане това възможно трябва да е свързан с компютър, на който е инсталиран специален софтуер.

Видове баркод четци

Биват лазерни и светодиодни. На пазара съществуват още няколко вида като Четец тип Писалка, LED скенери, но най-използваните са лазерните. При тях не е необходимо четецът да е в непосредствена близост до баркода, както е при скенера тип Писалка.

Ръчен баркод четец

kakvo-e-barkod-skener

Те са удобни и компактни устройства, които са подходящи както за малки магазини, така и за големи и натоварени вериги. Такъв четец е подходящ за Вашия бизнес ако предлагате обемни и тежки стоки, които не могат да бъдат поставени на касата. (Популярни марки баркод четци са Zebra, Argox, Motorola и др.)

Настолен четец

Тези четци стоят неподвижно, а стоката се поднася към него. Те улавят баркода независимо как е ориентиран продуктът. Предимство на този вид скенер е, че ръцете на касиера са свободни, за да обслужват по-бързо клиентите. Вече има модели баркод скенери, които могат да се монтират в плота, като не заемат почти никакво място и са удобни за работа. (Популярни скенери са с марките Datecs, Symbol, Zebra, Motorola и др.)

Индустриални баркод скенери

Те са предназначени за промишлеността и могат да бъдат също мобилни (ръчни) и стационарни.

Защо да използвам баркод скенер?

Независимо дали имате малък или по-голям търговски обект, е важно да впечатлите своите клиенти като им създадете едно страхотно потребителско изживяване. Бъдете иновативни и интересни. Това можете да го постигнете като започнете още от плануването на Вашия магазин. Знаете ли какво е ПОС? Накратко, това е система за управление на търговски обекти и се състои от търговски хардуер и софтуер. Защо да го използвате? Първо, защото осигурява бързина при извършване на продажбите. Второ, защото получавате пълна прозрачност по отношение на целия процес на продажба, а и лесно следите складовите си наличности.

А най-хубавото е, че можете да го съчетаете с онлайн магазин, където също да предлагате своите стоки, като информацията за наличността автоматично се синхронизира между търговския обект и онлайн магазина ви. Прочетете повече за MAXCART ПОС и се уверете сами.

Независимо дали използвате ПОС или не, вие можете да впечатлите клиентите си позволявайки им да маркират сами с баркод скенер стоките, които са харесали, да ги заплатят и след това вие да им ги изпратите, това е удобно и забавно.

Използвайки баркод скенер, вие упражнявате и по-голям контрол върху складовата си наличност, защото всеки продукт има баркод и след сканиране веднага се отразява в системата.

Превърнете пазаруването в истинско преживяване. Създайте едно страхотно работно място за Вас и Вашите служители.

Може би се чудите как това ще се случи като имате баркод скенер. Въпросът не е в това дали имате или не четец, а в това какви усилия полагате, за да впечатлите Вашите клиенти не само със страхотни продукти, но и с интересни и креативни идеи.

Не казвайте на клиентите си колко добри сте. Дайте им да го разберат



Започнете да продавате повече още днес!