Какво е Баркод Принтер

Какво е баркод принтер?

В условията на висока конкуренция всеки търговец се стреми да привлече повече клиенти. А клиентите идват, когато им бъде предложен добър продукт, лоялно отношение и ефективност. Ефективността има няколко измерения - първо, това е качеството на предложения продукт и второ, това е качеството на обслужване.

Ако Вие имате търговски обект или продавате в движение, то неминуемо, за да предложите ефективно обслужване на Вашите клиенти, трябва да усъвършенствате процеса по предлагане на стоките. Вашата работа значително ще се улесни, ако принтирате баркодове на своите продукти и ги сканирате при продажба.

Какъв баркод принтер да си купя

Първо трябва да отговорите на следните въпроси:

1. Къде ще използвате принтера - в дома, офиса, в голям търговски обект?

2. Какво ще принтирате?

3. Колко често ще отпечатвате?

4. Какъв ще бъде принтерът - мобилен или настолен?

Има четири различни типове печатни технологии за печат на баркодове - матрични, мастилено-струйни, лазерни и термодиректни принтери. Матричните принтери са ограничени по скорост на печат и размер. Те са с най-ниска резолюция на печат от съществуващите баркод принтери. Мастилено-струйните баркод принтери и лазерните са с високо качество на печат, но тъй като първо отпечатват щрих-кода като изображение, скоростта им на печат е по-ниска. Най-разпространени са термичните баркод принтери. Те се отличават с висока скорост на печат и отлично качество на отпечатаните баркодове, текст и графики.

Настолен баркод принтер

Този вид баркод принтер е подходящ за търговски обект с ограничено пространство и нисък бюджет. Той е с компактен размер и е идеален за бюро или ПОС. Настолният баркод принтер е подходящ за Вас, ако печатате на ден около 100 етикета (популярни настолни принтери са с марката Datecs, Zebra, Еликом, Argox).

Мобилните баркод принтери са подходящи за разносна търговия, както и за работа в търговско помещение. Те са удароустойчиви, устойчиви на дъжд, високи и ниски температури. Това, което ги отличава е, че могат да осъществят връзка чрез USB, Wi-fi или Bluetooth (марки, предлагащи мобилни принтери са Zebra, Citizen и др.).

Типа на баркод принтера, който ще изберете зависи от Вашите нужди и разбира се от бюджета, който сте предвидили.

Печат на баркод без баркод принтер

Специално за търговците, които използват MAXCART POS (ПОС) сме разработили функционалност, която Ви позволява да отпечатвате баркодове за Вашите продукти от собствения Ви принтер. Ние знаем, че Вашите разходи са високи, ето защо не е нужно да инвестирате в скъпоструващ баркод принтер, освен ако няма да печатате етикети или друг вид стикери.

Ако Вие имате нужда само от баркодове, то можете автоматично да генерирате уникални баркодове за стоките си в системата на MAXCART, а след това да ги разпечатате от домашния си принтер.

Ако имате съмнения кой е подходящият за Вас баркод принтер, се свържете с нас и опишете Вашия бизнес, ние с радост ще Ви дадем съвет.



Започнете да продавате повече още днес!