Направи си сам онлайн магазин

Ако сте решили сами да си направите печеливш онлайн магазин и не желаете да плащате допълнително на уеб дизайнери и програмисти за изработката му, то тази статия е полезното четиво за Вас. Ще ви дадем ценни съвети, за това на кои платформи да се доверите.

В онлайн пространството имате на разположение  няколко безплатни платформи за създаване на Вашия нов е - магазин. Ако се спрете на някои от тях, ще  е наложително до притежавате малко уеб дизайнерски познания, но с други работата е доста по - улеснена.

Но дори да се ориентирате към безплатно решение като WordPress например, трябва да заплатите за регистрация на домейн и хостинг. С безплатните платформи  се работи  лесно, но не разполагат с много  технически функционалности и са подходящи по-скоро за малки фирми. Ако искате да направите допълнителни подобрения на платформа от този тип, ще е необходимо да заплатите  на програмисти над 900 лв.  Освен това при използването на такива безплатни приложения като друг недостатък се отчита и липсата на техническа поддръжка.

 

За разлика от безплатните  решения някои готовите платформи като MAXCART.BG предлагат техническа поддръжка и избор от множество професионални дизайнерски теми, които да подхождат на Вашия бизнес. Тези платформите предлагат и безплатен тестов период. И ако прецените, че те са подходящият избор за Вас, е необходимо да заплатите за абонамент, за да може да ги използвате и да развивате успешни онлайн продажби. Интерфейсът на готовите  платформи е удобен и интуитивен , така че клиентът може сам бързо и лесно да качва информация на сайта си - продукти, снимки,текстове, видео продукция, новини.

онлайн магазин

Водещите фирми в България, които са разработили такива  платформи за създаване на онлайн магазини,  са MAXCART.BG , Summercart и Gombashop. Бизнес моделът им е сходен поради факта , че са приели абонамента като система за заплащане. Годишната такса за  използването на онлайн магазин от  Summercart стартира от 395 лева, като в цената се включват хостинг, поддръжка и ъпгрейд към нови версии на платформата, а за всяка следваща година цената е 195 лв. Ако изберете  Gombashop, за  да създадете онлайн магазина си,  може да се абонирате за един от трите пакета, годишната такса, за които варира между 288 и 948  лева. Една от съществените разлики между Gombashop и Summercart е, че Summercart  предлага платена модификация според специфичните нужди на потребителя. При MAXCART.BG цените на пакетите за е-магазина са  най-изгодни за предприемача, тъй като започват от  204 лв  и стигат до 565 лв, като е възможно разработването на допълнителни модули спрямо изискванията на клиента. Като бонус към някои от пакетите клиентът  получава  и ваучер на стойност  90 лв за реклама в Google. MAXCART.BG  организира и периодични промоционални кампания, една от които е получаването на всички модули, поддържани в платформата безплатно към пакета за абонамент.

 

Въпреки че готови  платформи за създаване на онлайн магазини са разработени  като концепция на един и същи принцип, те все пак се различават. Затова е добре да се запознаете подробно с функциите и модулите, които те Ви предлагат,  за да изберете най-подходящото решение за Вас и Вашия бизнес и да си създадете сами мечтания онлайн магазин. Не губете повече ценно време! Направете няколко важни крачки пред конкуренцията. Реализирайте мащабни продажби.

 



Започнете да продавате повече още днес!