Политика за защита на лични данни

ПОЛИТИКАТА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ
Декларация за съгласие с 
Политиката за поверителност
НА МАКСКАРТ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ООД

Защитата на личните данни и опазването на личната и финансовата информация на нашите клиенти ни е особено важно. Затова обработваме Вашата информация изключително въз основа на приложимото законодателство, конкретно Общия регламент 2016/670 (по-известен като GDPR ), Закона за защита на лични данни ( ЗЗЛД ) и Закона за електронната търговия ( ЗЕТ ). Моля, разгледайте тази декларация, в която Ви информираме за най-важните аспекти от обработването на Вашите данни от страна на МАКСКАРТ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ООД (последващо Ние, Дружеството или МАКСКАРТ). В тази декларация ви информираме за най-важните аспекти от обработването на Вашите данни на нашия уебсайт. С нея също така Ви информираме за сроковете и правните основания да събираме, обработваме, съхраняваме, използваме, унищожаваме и защитаваме личната Ви информация, доколкото с нея Вие не ни давате изричното си съгласие да вършим това.

Събиране на лични данни

МАКСКАРТ като създател на платформа за създаване на онлайн магазини обработва необходимата информация, която се изисква при създаването на нов онлайн магазин, както и за издаването на платежни документи за заплащане на абонаментните планове на своите клиенти. Ние не споделяме тази информация с трети лица без Вашето изрично съгласие! При създаване на онлайн магазин и другите разновидности на тази услуга платформата изисква въвеждането на следните лични данни: Име и фамилия, Имейл адрес, Телефон, които са необходими за бъдещата кореспонденция с вас, известяване при изтичаща услуга и оказване на техническа поддръжка. При поръчка и заплащане на абонамент, данните, които са необходими са само за целите на издаване на платежния документ и те са: Име на фирма/ Име и фамилия , ЕИК / ЕГН , Държава, Населено място, Адрес, МОЛ.
 

Съхраняване на Вашите данни

Обръщаме внимание, че с цел облекчаване на процеса по поръчка и покупка, както и последващото изпълнение на договора с Вас, съхраняваме горепосочените Ви данни, които сте споделили с нас за по-бързо и лесно подновяване на абонаментната услуга за последващ период.

Предоставените от Вас данни са ни нужни, за да изпълним своите преддоговорни или договорни задължения спрямо Вас. Не предоставяме тези данни на трети лица, с изключение на

– обработващия плащането доставчик на платежни услуги (Банка, PayPal, ePay, EasyPay ),

– нашия счетоводител

При незавършена поръчка оставяме изпратените от вас данни за срок от 1 година и си запазваме правото да Ви информираме периодично за нови промоции или услуги , съответно с опция от ваша страна да се отпишете.

В създадените от нас онлайн магазини ние се явяваме само в качеството си администратор обработващи лични данни и не предоставяме никакви лични данни на трети страни. Достъпа, с който разполагаме е служебен и е напълно съобразен с вашето съгласие и служи за извършване на желаните от вас промени и оказване на техническа поддръжка.
 

Използване на опцията за отказ („Opt-out“)

Ако по някаква причина желаете да откажете от услугите, които предоставяме, трябва само да ни изпратите емейл на support@maxcart.bg с молба да за изтриване на вашите лични данни и ще получите в отговор протокол за заличаване на данните Ви.
 

Ограничение на отговорността

Моля да имате предвид че МАКСКАРТ предоставя на своите клиенти само платформа за създаване на уеб сайтове от вида онлайн магазин на самостоятелни търговци, на самостоятелни домейн адреси и не носи отговорност за техните политики за поверителност или съдържанието на уеб сайтовете, което те са публикували, както и линковете, които те са поставили. Ако последвате онлайн магазините създадени от платформата МАКСКАРТ те ще ви предложат регистрация и формуляри за събиране на друг вид данни за която защита всеки търговец си носи отговорност. Моля, имайте предвид, че всяка такава информация се събира от съответната трета страна и следва нейната политика за поверителност.
 

Имейл известия и Нюзлетър

При използването на услуга от МАКСКАРТ вие ще получавате автоматични известителни имейли на посочената от вас електронна поща с цел да бъдете известени за изтичането на безплатния 14 дневен тестов период и възможностите за преминаване към абонамент.

За търговци преминали към абонамент ще бъдете известявани чрез автоматични известителни имейли на посочената от вас електронна поща за изтичането на вашия абонамент с цел напомняне за подновяване на услугата и за избягване от деактивиране на изтекла услуга при забравено или забавено плащане след изтеклия предплатен период.

След първоначалната ви регистрация в МАКСКАРТ вие се регистрирате и за нашия нюзлетър/мейлинг, имащ за цел да ви държи в течение с новите актуални модули, функции, подобрения и полезни статии подпомагащи дейността Ви като онлайн търговец.

Можете да се откажете от абонамента си за нашия нюзлетър по всяко време. Моля, изпратете отказа си на следния електронен адрес: support@maxcart.bg  или използвайте бутона „отпиши ме“ в края на всяко писмо. Веднага след това ще заличим данните Ви във връзка с изпращането на нашия нюзлетър.
 

Актуализации на декларацията за поверителност

МАКСКАРТ запазва правото си да променя или актуализира части от декларацията за поверителност за да отразява коректно измененията в законите или политиките за обработката на лични данни. Всички клиенти използващи услугите на МАКСКАРТ се съгласяват с политиката за поверителност и е добре при желание да я преглеждат за да се запознават при направени промени. Когато натиснете бутона „Съгласен съм“ вие потвърждавате, че приемате Декларация за политика за поверителност и давате своето свободно изразено, информирано, недвусмислено и изрично съгласие.
 

Вашите права

Имате право на достъп до Вашите данни, които обработваме, както и право на коригиране, изтриване (право „да бъдете забравени“), ограничаване на обработката, преносимост на данни, оттегляне на съгласието и възражение.

- Право за редактиране

Можете да извършвате промени по данните, които сте ни предоставили от вашия административен панел -> Вашия профил -> Таксуване. От тази страница можете да видите данните, които сте ни предоставили за контакти и таксуване и да извършите корекции и да ги съхраните с натискане на бутона ”Запази”.

- Право да бъдете забравени

Ако желаете да закриете онлайн услугата, която сте си създали в платформата преди изтичане на абонамент или след това, е необходимо само да ни изпратите имейл с това Ваше желание. Имейла трябва да е изпратен от Вашия контактен Имейл, който сте посочили в регистрацията си, за да удостоверите, че сте собственика на тази услуга към емейл: support@maxcart.bg с молба за закриване на услуга и заличаване /забравяне/ на всички въведени данни за таксуване и данни натрупани във вашия онлайн магазин, както и да за допълнителна сигурност да впишете вашите имена и телефонен номер. След получаване на тази молба нашия екип може да Ви потърси и за допълнително потвърждение и по вашия телефон, след което ще деактивира услугата и ще заличи всички Ваши лични данни и натрупаните в онлайн магазина ви данни, като ви изпрати протокол за заличаване на вашия емейл адрес.

Ако смятате, че нашето обработване на Вашите данни нарушава разпоредбите за защита на лични данни или ако смятате, че правата Ви според тези разпоредби са били нарушени по някакъв начин, можете да се обърнете към компетентния административен орган. В България това е  Комисията за защита на лични данни .
 

Съгласие

Давам своето свободно изразено, информирано, недвусмислено и изрично съгласие, предоставените от мен и от доставчиците на услуги, с които имам преддоговорни или договорни отношения, лични данни, да бъдат събирани, обработвани, съхранявани, унищожавани МАКСКАРТ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ООД и защитени в съответствие с Декларацията за политика за поверителност на МАКСКАРТ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ООД, която прочетох, разбрах и чиито условия приемам.
 

Свържете се с нас по един от следните начини:

МАКСКАРТ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ООД, данни за контакт: Бургас 8000 ул. Александровска 111 ет 1, support@maxcart.bg , +359888811594, Здравко Генчев

 



Започнете да продавате повече още днес!