Софтуер за онлайн магазин

Избор на софтуер за онлайн търговия

Преди да откриете своя онлайн магазин, трябва да направите избор на софтуер за онлайн магазин, който да използвате. Софтуер за онлайн магазинВ днешно време, всеки, който иска да развива интернет бизнес разполага с многобройни възможности, но въпреки това, не може да се каже, че те всички са подходящи за всеки тип бизнес. Ето защо отделете от времето си, за да ги проучите и да изберете стратегически най-подходящата за вас и вашето начинание. 

Ще ви запознаем само с няколко от вариантите, които имате, но ви гарантираме, че след като прочетете тази статия, ще знаете много повече за това какво предлага пазарът на софтуерни услуги.

1. Изработка на уникален уебсайт, изцяло съобразен с желанията на клиента

При този вид услуга, ще трябва да се свържете със специалист или агенция, която предлага изработка на персонализирани уебсайтове. Ето и някои от предимствата и недостатъците на тази опция:

Предимства:

  • Получавате уебсайт, който отговаря на вашите изисквания.платформа за онлайн магазини
  • Искате определен дизайн или функционалност и ги получавате.
  • Интернет сайтът ви ще има уникален дизайн.

Недостатъци:

  • Сравнително висока цена - между 1000 и 25 000 лв
  • Отнема повече време, за да се изпълни проекта, средно между 2 и 6 месеца.
  • Обвързвате се с компанията, която е изградила уебсайта за бъдеща поддръжка и хостинг.

2. Другата ви възможност са SAAS (services as a software) базирани системи

платформа за онлайн магазиниТова са най-новите тенденции в разработката на уебсайтове, онлайн магазини и като цяло софтуерни решения за бизнеса. При тези платформи, вие нямате нужда от студио или агенция, която да ви изработи уебсайта, нито инсталирате софтуер. Звучи добре нали? Нещо повече, поддръжката и хостингът също се поемат изцяло от компанията, предлагаща тази услуга. А едно от най-големите предимства е ниската цена. Вие имате възможност да закупите или наемете съответен уебсайт. Тези услуги са сравнително нови за българския пазар, но вече има фирми, които активно разработват и усъвършенстват такива SAAS базирани платформи. MAXCART е една от бързо развиващите се фирми, които предлагат такава услуга.

Предимства:

  • Ниска и достъпна цена - от 15 до 500лв. в зависимост от избрания абонаментен план.

  • Подходящо решение за малкия и средния бизнес.
  • Визията и дизайнът на уебсайта ви зависи изцяло от вас.
  • Бърза изработка -  от 24 часа до 7 дни.
  • Получавате постоянна поддръжка и автоматично обновяване на системата. Това означава, че вашият уебсайт няма как да "остарее".

Недостатъци:

  • Платформата е разработена предварително и ако желаете специални модули, може би този вариант не е подходящ за вас. Но в MAXCART сме убедени, че платформата трябва да отговаря на нуждите на клиентите, ето защо не се колебайте да споделите от какви допълнителни модули имате нужда. 

И така ако все още не сте направили своя избор на софтуер за онлайн търговия, то поне вече знаете за някои от възможностите, които имате. SaaS платформите са подходящи за различни типове бизнес. Независимо дали имате онлайн магазин за климатици или за бяла техника, или за дрехи и обувки чрез тях можете съвсем бързо и евтино да стартирате самостоятелен онлайн магазин с нисък първоначален разход. 



Започнете да продавате повече още днес!