Какво и как да продавам онлайн?

Съвети за всички, които искат да развиват успешен онлайн бизнес

Искате да започнете бизнес, но си задавате въпроса: „Какво да продавам онлайн?“, „Как да продавам онлайн?“, „Как да привлека клиенти?“, „Колко струва онлайн магазин?“.

Ако все още се чудите дали да се захванете с онлайн бизнес, нека само да ви спомена, че почти 80% от европейските граждани търсят информация в интернет, преди да пристъпят към покупка. Ако имате онлайн магазин, вие автоматично увеличавате своите клиенти и потребители многократно.

Какво да продавам онлайн?

Проучете пазара, ако все още нямате идея какво да продавате, вижте кои стоки се търсят най-много. Можете да разгледате най-продаваните продукти в сайтове като Ebay или Amazon. Това е едната ви стратегия, но тук трябва да имате в предвид, че конкуренцията ще е огромна. Ако нямате опит с интернет продажбите, по-добре открийте пазарна ниша, в която онлайн търговията не е така популярна, следвайки стратегията „син океан“.

Когато избирате продукт, който ще предлагате, помислете и за доставката до клиент. Проучете различни куриерски фирми, интересувайте се дали фирмата, която изберете за изработка на вашия уеб сайт, предлага и модул за доставка.

Не забравяйте, че това ще е вашият бранд, затова изберете продукти или услуги, които са ви интересни. Превърнете своето хоби в бизнес. Ако сте занаятчия или обичате да рисувате стари мебели, да плетете или да отглеждате редки видове цветя, не се колебайте да споделите своите знания и умения с хората. Ще се изненадате колко много потребители търсят да закупят ръчно изработени продукти или така наречените handmade артикули.

Атрактивни снимки

Инвестирайте време и пари в качествени снимки! Хората купуват с очите си. Ето защо трябва да направите хубави снимки на продуктите си. Представете продукта си по най-добрия начин, направете и снимки на продукта при неговата употреба. Нека снимките говорят, нека клиентът си представи, че използва този продукт, накарайте го да поиска и той да го има.

Описания на продуктите

Не копирайте вече готови текстове от други сайтове, дори и от сайта на доставчика или производителя. Напишете свои описания. В противен случай търсачките като Google, няма да класират сайта ви и трафикът към него ще намали.

Не се притеснявайте да пишете дълги и подробни описания. Освен основната информация, включвайте и техническа характеристика, но без да наблягате на термините, за да бъде по-разбираема за потребителя. Ако продуктът се предлага в няколко цвята и размера, включете и тях.

И ако към продукта има някакви приложения или аксесоари, напишете ясно, че те се поръчват отделно или са в комплект с основния продукт.

Ако все още се колебаете какво да продавате или вече имате идея, но имате нужда от професионален съвет, нашият екип е на разположение 24 / 7.



Започнете да продавате повече още днес!