Свойства на продуктите

Административен панелНастройки на каталогОпции за продуктиСъздай ново

 

настройки на каталог

 

Когато предлагате продукти, които имат различни вариации - от размер, цвят, материя или друга характеристика, най-доброто решение за вас е да категоризирате продуктите си според свойствата им. Преди да започнете да добавяте артикули, създайте опцийте за свойства.

 

добави опции за продуктите

 

Задайте име на филтъра. Изберете и качете снимка, ако искате да има такава. Задайте какъв тип искате да бъде филтърът и как искате да се визуализира - като отметка, радио бутон, текстово поле или падащо меню и запазете информацията.

След като вече сте създали свойството, ако искате то също да има няколко вариации, кликнете на неговата подкатегория и повторете същите стъпки. Вече имате ново свойство, което се визуализира, когато добавяте нов продукт.

 


 

Настройване на модула Разплащане чрез PayPal

Настройки каталог -> Платежни методи -> Разплащане чрез PayPal -> Свойства 

 

 

 

 

Попълнете полетата, за да получавате плащания по електронен път чрез PayPal.

настройки на каталог

 В полето (1) попълнете имейл адреса си, с който сте регистрирани като търговец в https://www.paypal.com.
Ако не сте регистрирани в  paypal.com, може да се регистрирате като търговец от следния линк https://www.paypal.com/bg/signup/account , като изберете Business account. След това въведете своя имейл адрес, с който да се регистрирате в PayPal. 


 В полето (2) въведете валутата на акаунта Ви в PayPal. Напишете EUR - за разплащания в евро или BGN - за разплащания в лева.
 В полето (3) попълнете статус за платена поръчка. Може да създадете статус за платена поръчка с PayPal. Това става от админ панела -> Настройки каталог -> Статуси на поръчката -> Създай ново -> Пишете името на новия статус: Платено с PayPal , изберете му цвят. 

По този начин настроихте сайта си, така че да получавате плащания по електронен път чрез PayPal.

 


 

Настройване на модула Разплащане чрез ePay

Настройки каталог -> Платежни методи -> Разплащане чрез ePay -> Свойства

 

Попълнете полетата,за да получавате плащания по електронен път чрез ePay.

В полето (1) попълнете статус за платена поръчка. Може да създадете статус за платена поръчка с ePay. Това става от админ панела -> Настройки каталог -> Статуси на поръчката -> Създай ново -> Пишете името на новия статус: Платено с ePay , изберете му цвят.

В полето (2) попълнете секретен ключ, който сте получили в акаунта си в ePay,  след като сте се регистрирали като юридическо лице в https://www.epay.bg/v3main/registration .
Ако не сте регистрирани в  https://www.epay.bg, може да се регистрирате като юридическо лице от следния линк https://www.epay.bg/v3main/registration , като изберете юридическо лице и попълните формуляра за регистрация.

Необходимо е да подпишете и подпечатате договора с epay.bg  и да им го изпратите по пощата. Повече информация относно процедурата може да получите на телефона за контакти, посочен на сайта https://www.epay.bg .

В полето (3) попълнете Вашия КИН - Клиентски идентификационен номер от epay.bg, който сте  получили при регистрация в epay.bg и се намира в акаунта Ви в ePay.

По този начин настроихте сайта си, така че да получавате плащания по електронен път чрез  ePay.

 


 

Промо кодове

Административен панел → Настройки каталог -> Промо кодове

От страницата промо кодове, вие можете да създадете печелившите за Вашия бизнес промокодове. От зеления бутон "Създай ново" системата ви дава възможност да създавате неограничен брой промо кодове.

При създаване на самия промокод вие можете да напишете освен самия отключващ промоцията код, но и заглавие и описание на промокода. 

Създаване на промокод

Опциите за създаване на промо код след въвеждане на име, код, описание са следните. Първо е необходимо да се определи желаната валидност:
 

  • Многократен код ( Прави кода валиден за всяка поръчка )
  • Определен брой пъти ( Валидността се определя до зададен определен брой. Например 5 пъти )
  • До определена дата ( Ограничава времеви създадената от вас промоция с отстъпка )

Опциите за тип маркиращ обхвата на промоцията са следните

  • Важащ за всички продукти
  • За цялата поръчка ( Когато е избрана тази опция може да се зададе опция за валидност само за поръчка над определена сума)
  • Само за определени продукти ( Когато е избрана тази опция може да се зададе индивидуална отстъпка за всеки отделен продукт в процент или точна сума. Продуктите се избират чрез търсачка и има възможност за фиксиране на промоционалната отстъпка в процент или фиксирана сума за всеки избран и включен в промоцията продукт )

Този модул дава практически неограничени възможности за направата на безброй много промоции и може да бъде много полезен за маркетинговата дейност както онлайн така и офлайн.